Spring til indhold

Scenograf søges til kreativt og ungt teaterunivers

Har du en kreativ og krøllet hjerne? Elsker du at slippe fantasien løs? Og ønsker du at være en del af et ungt professionelt teaterfællesskab, som gør en forskel for hundredvis af børn og unge? Så har vi det perfekte job til dig!

Børne- & ungdomsteaterforeningen Limenas Teater, søger en engageret og dygtig scenograf til denne, og forhåbentlig også mange kommende sæsoner, med start medio september. Jobbet er en projektansættelse.

Som Limenas Teaters nye scenograf har du ansvaret for at designe, bygge og føre taktstokken, for udførelsen af en scenografi til vores store og anerkendte ungdomsteater.
Du skal være visuel, kreativ og god til at finde løsninger, der får koncept og formål til at gå hånd i hånd. Som scenograf hos os, er du ansvarlig for scenografiens endelige sikkerhed og maxbelastning. Du skal have en skøn og farvestrålende ja-hat, og elske at samarbejde.

Kort sagt: Du har ideerne, ekspertisen og det byggetekniske overblik – vi har legepladsen.

Og hvem er vi så?

Limenas Teater er en fantastisk og hjertevarm børne- & ungdomsteaterforening, med hjem i Kulturhuset MantziusLive i Birkerød. Limenas Teater har eksisteret i over 30 år, og opsætter hvert år en stor original musikteaterforestilling, som spilles hen over 2 uger i januar måned, for godt 2.500 betalende publikummer.

I Limenas Teater går der 100-120 dygtige børn & unge i alderen 10-20 år, som alle er på scenen som skuespillere. Dét der gør Limenas Teater helt unikt, er at forestillingerne bygges op omkring en topprofessionel ramme, båret af et ambitiøst og passioneret crew – og det har du nu mulighed for at blive en stor del af.

Praktik:

Projektperiode: Medio september 2022 til ultimo januar 2023.
Vi spiller 10 forestillinger i januar 2023 (inkl. generalprøve og forpremiere).

Scenens grundareal: 14×8 meter. Det forventes at der bygges op i højden, så alle 100 skuespillere kan ses, når de er på scenen samtidig.

Du vil have løbende kontakt med instruktørerne, og i samarbejde med bestyrelsens scenografi-ansvarlige besluttes de overordnede deadlines. Der vil være et par enkelte design-møder, en byggeweekend, samt den endelige aflevering og opbygning, som foregår fysisk på vores adresse. Ugen op til premieren, forventes det at du kan arbejde alle aftener. Andre møder mm. kan sagtens foregå online eller over telefon.

Du skal have eget værktøj, som kan anvendes af dig og de frivillige, som er med til at bygge scenen. Derudover skal du selv stå for indkøb af materialer, samt fragt af disse til vores adresse. Vi stiller lokaler og frivillige til rådighed, i det omfang der er brug for. Dog er det ikke muligt at opmagasinere større konstruktioner.

Du får stillet et hold flittige frivillige hjælpere til rådighed under byggeweekend, samt under den endelige opbygning i januar. Du skal derfor kunne lede byggeriet af scenen og videreformidle byggetekniske, såvel som finish mæssige, opgaver til frivillige hjælpere.
Når forestillingsperioden er slut, skal du være med til at tage scenografien ned, hvorefter der besluttes hvad der kan gemmes og genbruges.

Bæredygtighed:

Limenas Teater har et stort fokus på bæredygtighed. Vi har derfor sat os et mål om, at scenografien og/eller dens materialer skal kunne genbruges mindst 2 sæsoner. Den må dog gerne kunne forandres – det er du med til at bestemme.
Derudover har vi et fint lager med materialer fra tidligere forestillinger, som du indledningsvis vil få en gennemgang af, sammen med bestyrelsens scenografi-ansvarlige.

Arbejdsopgaver:

Udarbejdelse af scenografidesign.
 • Udarbejdelse af scenografimodel (den skal være i korrekt målestoksforhold, og må gerne være digital.)
 • Planlægge udarbejdelsen af scenografien.
 • Indkøb af materialer til scenografien.
 • Bygge scenografien (med hjælp fra flittige hænder).
 • Lede og uddelegere bygge/male/finish opgaver til frivillige.
 • Være garant for scenens maxbelastning og generelle sikkerhed.

   

  Vi tilbyder dig:

 • En kreativ legeplads, hvor fantasien kan blive sluppet løs.
 • At blive en del af et dedikeret, kreativt og ungt team.
 • God praksiserfaring med at arbejde på en professionel teaterproduktion.
 • Rig mulighed for at udfolde dig kreativt, og præge forestillings visuelle udtryk.
 • Et projektorienteret job der tillader arbejde ved siden af.
 • Udvidelse af dit netværk.

   

  Løn og vilkår:

  Jobbet er en projektansættelse, og du vil blive lønnet i form af et samlet honorar. Denne pulje dækker både over omkostninger til scenografien og din løn.

  Vi opfordrer alle med ovenstående kompetencer til at søge stillingen, uanset køn, alder og etnicitet. Du må gerne være autodidakt eller under uddannelse. Derudover, må to gerne søge stillingen sammen.

  Læs mere om Limenas Teater på vores hjemmeside: https://limenas.dk