Spring til indhold

Kostumedesigner søges til kreativt og ungt teaterunivers

Har du en kreativ og krøllet hjerne? Elsker du at slippe fantasien løs med nål og tråd? Og ønsker du at være en del af et ungt professionelt teaterfællesskab, som gør en forskel for hundredvis af børn og unge? Så har vi det perfekte job til dig!

Børne- & ungdomsteaterforeningen Limenas Teater, søger en engageret kostumedesigner til denne, og forhåbentlig også mange kommende sæsoner, med start primo september. Jobbet er en projektansættelse.

Som Limenas Teaters nye kostumedesigner har du ansvaret for, at designe og føre taktstokken for udførelsen af 120 unikke kostumer til de dejligste børn og unge i verden. 

Du skal kunne designe og sy kostumer, udarbejde mønstre, og videreformidle syopgaver til frivillige hjælpere. Du skal være visuel, kreativ og god til at finde nye og finurlige løsninger. Du skal have en skøn og farvestrålende ja-hat, og elske at samarbejde.

Kort sagt: Du har ideerne, kreativiteten og det kostumetekniske overblik – vi har legepladsen.

Og hvem er vi så?
Limenas Teater er en fantastisk og hjertevarm børne- & ungdomsteaterforening, med hjem i Kulturhuset MantziusLive i Birkerød. Limenas Teater har eksisteret i over 30 år, og opsætter hvert år en stor original musikteaterforestilling, som spilles hen over 2 uger i januar måned, for godt 2.500 betalende publikummer. 

I Limenas Teater går der 100-120 dygtige børn & unge i alderen 10-20 år, som alle er på scenen som skuespillere. Dét der gør Limenas Teater helt unikt, er at forestillingerne bygges op omkring en topprofessionel ramme, båret af et ambitiøst og passioneret crew – og det har du nu mulighed for at blive en stor del af.

Praktik:
Arbejdsperiode: Primo september 2022 til ultimo januar 2023.
Vi spiller 10 forestillinger i januar 2023 (inkl. generalprøve og forpremiere).

Limenas Teater holder til i Kulturhuset MantziusLive, som ligger to minutters gang fra Birkerød Station. 

Du vil have løbende kontakt med instruktørerne, og i samarbejde med bestyrelsens kostumeansvarlige besluttes de overordnede deadlines. Der vil være et par enkelte design-møder, kostumeprøver, samt endelige kostumetilretninger som foregår fysisk på vores adresse. Derudover vil der være et par arbejdsweekender, hvor kostumerne bliver klippet, syet og tilrettet på skuespillerne. Andre møder mm. kan sagtens foregå online eller over telefon. 

Du skal have egen symaskine og selv stå for indkøb af materialer, samt fragt af disse til vores adresse. Vi stiller lokaler og frivillige til rådighed, i det omfang der er brug for.

Du kommer til at have et tæt samarbejde med den kostumeansvarlige i forældrebestyrelsen, der står for koordinering af frivillige til eksempelvis måltagning, klippe- og sydage. 

Bæredygtighed:

Limenas Teater har et stort fokus på bæredygtighed. Vi har derfor sat os et mål om, at genbruge mindst 25% fra tidligere forestillingers kostumer. Kostumerne må gerne designes om, og klippes i stumper og stykker – det bestemmer du. 

Arbejdsopgaver:

 • Udarbejdelse af kostumedesigns.
 • Udarbejdelse af mønstre (4-6 ensartede gruppekostumer, og 4-6 individuelle hovedrolle kostumer).
 • Planlægge udarbejdelsen af 100-120 kostumer.
 • Uddelegere sy-opgaver til vores mange frivillige.
 • Anskaffe kostume-rekvisitter som fx hatte, stokke, og andre affekter.  
 • Ad hoc tilrettelser af kostumerne op mod premieren i januar, fx patinering og detaljearbejde. 


Vi tilbyder dig: 

 • En kreativ legeplads, hvor fantasien kan blive sluppet løs.
 • At blive en del af et dedikeret, kreativt og ungt team. 
 • God praksiserfaring med at arbejde på en professionel teaterproduktion. 
 • Rig mulighed for at udfolde dig kreativt, og præge forestillings visuelle udtryk. 
 • Et projektorienteret job der tillader arbejde ved siden af.
 • Udvidelse af dit netværk. 

Løn og vilkår:
Jobbet er en projektansættelse, og du vil blive lønnet i form af et samlet honorar. Denne pulje dækker både over omkostninger til kostumer og din løn. 

Vi opfordrer alle med ovenstående kompetencer til at søge stillingen, uanset køn, alder og etnicitet. Du må gerne være autodidakt eller under uddannelse. Derudover, må to gerne søge stillingen sammen. 

Læs mere om Limenas Teater på vores hjememside: https://limenas.dk/